Connect with us

Hi, what are you looking for?

Design

HVORDAN SKAL DU OPPHOLDE UTENDØRS MATTE I PERFEKT FORM

Tepper laget av syntetiske fibre er egnet for alle værforhold om det er : regn, fuktighet, kulde eller sober temperatur som plastmatte som tåler klima.  Selv om de hovedsakelig brukes til utendørs dekor, med god plass kan disse teppene  også innarbeides i innredningen. Disse teppene kan fremheve det store uteplasset og gi det individualitet. I motsetning til tepper laget av andre materialer som ull eller naturlig fiber som jute, er plastmatter lett å rengjøre og er naturlig motstandsdyktig mot mugg. De er bemerkelsesverdig holdbare, men trenger fortsatt omsorg for å opprettholde sin form og tekstur.

 

Følgende er tips om hvordan du skal ta vare på utendørs matter:

Bruk av vakuum:

Gjør støvsuger hverdag  for å holde plastmatte  i god form. Selv om syntetisk teppe er naturlig motstandsdyktig mot mugg, kan støppen vokse jordmonn og fuktigheten i teppet. Støvsuging av teppet vil ikke tillate smuss å  sette seg dypt under teppet og vil holde dem så flotte som nye

For syntetiske tepper som brukes som hallway tepper eller løper, anbefales rutinemessig støvsuging å ikke la ruskene skrape inn i teppens fiber. Hvis en ulykke som medfører utslipp og rusk har skjedd, må du først tørke av ruskene og støvsuge teppet.

Rengjøring av stedet som skyldes utslipp:

For å rengjøre et sted som er et resultat av et utslipp, må du først fjerne alt rusk fra teppet, og deretter ,flekk området med et vev eller en myk, tørr klut. Ikke gni på flekken for å unngå forverring av matte kvaliteten . Hvis flekken ikke går bort, bruk mildt jordvennlig vaskemiddel med vann og gni på det, lett og flekk det til det er tørt.

Når du rydder rusk og flekker av gangen eller runnerteppe laget av polypropylen, må du først rengjøre hele det faste rotet og deretter vaske det med en tørr bomullsklut. Etter å ha tørket det tørre avfallet med en smørkniv, støvsug området for å fjerne eventuelle skrapte rester.

Flekkrengjøring:

Fra å fjerne flekker fra et vin- eller teavle, må du straks trekke det berørte området forsiktig med et blottpapir eller en myk klut for å forhindre permanent farging. Fjern forsiktig overflødig fuktighet, vær ekstra forsiktig slik at du ikke presser vannet i teppet, da dette kan skade fiberen. Bruk deretter en klut dyppet i brus for å nøytralisere syreutslippet og minimere sannsynligheten for en permanent flekk.

Matte med pute:

Et viktig formål med å bruke et utendørs teppe og gangvegg er å forhindre tregulv fra flekker eller riper. Men et teppe ville trenge et pute for å holde seg på plass. Å bruke en pute  under plast eller polypropylen teppe kan øke levetiden til teppet.

Ja, tepper laget av syntetiske fibre som plast og polypropylen er eksepsjonelt slitesterke og kan bære noen klimatisk tilstand og alvorlighetsgrad. Det betyr ikke at du kan holde det utendørs og glemme det. Som alle andre tepper, trenger de TLC å forbli i sin vakre form. Hvis det fryser eller snøen kommer ned, sørg for å ta med teppet innom umiddelbart og rydde dem, tørk dem og bevare dem til været er utholdelig.

Du kan finne et vakkert og allsidig utendørs teppe fra e-handelssteder som selger mange autentiske tepper f.eks marokkanske Berber tepper, kilim tepper, persiske tepper og mange flere. Pass på å inspisere all funksjonen til teppet som opprinnelsesstedet, materialet som brukes, alderen på teppet. Ikke glem å be om bildet av teppet fra alle vinkler.

Advertisement

You May Also Like

General

According to the Department of Transportation in United States, for every 51 minutes in America, someone can be killed in a drunk driving crash,...

General

Things can turn pretty complicated with mobile phones, laptops, video games, or our Home Theater Systems. Technology has undoubtedly helped us in evolving and...

Business

Are you single and still steering away from buying life insurance plans? This may be a big mistake that you should rectify at the...

Business

Nowadays, it is very crucial for the business owners to have a customer-centric attitude as that’s the only way to meet the expectations. From...

Copyright © 2020 Forbesmoz.com. All Right Reserved.